Eipä ole paljon kerinnyt täälläkään pyörähtää. :o Hommahan meni niin, että aluksi pari viikkoa ennen peruskoulun päättymistä oli aivan pakko lähteä Karibialle purjehtimaan  ;D Iskä kun harrastaa purjehtimista ja täytti pyöreät 50 vuotta. Antigualla ja Barbudalla vietimme kuumat kaksi viikkoa, jotka tekivät kyllä terää. Karua vain palata tänne Suomen "kesään" noiden helteiden jälkeen. Lämmintä oli sellaiset +28-32, ei haitannut kyllä yhtään.

Tietenkin kirkkaissa turkooseissa vesissä snorklailtiin ja uitiin. Veden lämpötila oli siinä +27 asteen pintaan, eli siellä uskalsi jo pulahtaa. Saa nähdä lähteekö tuo talviturkki täällä edes juhannuksena.. Vedenalainen maailma oli kyllä hieno! Isoja merikilpikonnia, värikkäitä kaloja ja koralleja ja mainittakoon vielä erikseen rauskut!

Mikään pakettimatka tämä reissu ei ollut. Vuokrattiinpurjevene (katamaraani), jossa 10 henkilölle nukkumapaikat + keittiö ja muut mukavuudet (mm. suihkut<3). Varsinaista luksusta verrattuna meidän omaan purjeveneeseen täällä kotosuomessa. Purjehdittiin siellä missä mieli teki ja minne tuulet veivät. Aallot oli kyllä paaaaaljon isompia kuin Päijänteellä pahimpina myrskyinä. Mutta kyllä sitä osasi niistäkin jollain tavalla nauttia =) Eihän siellä muuta voinut tehdäkkään, kuin ottaa ilo irti joka hetkestä!

Antiguan super market oli tietenkin taivas ! Jenkkityyliset leivontahyllyt täynnä mitä ihmeellisimpiä maku-, väri-, koristelu-, täyte- ja pohja-aineita. Valitettavasti en rajallisen matkatavara määräni takia saanut kaikkea mukaani ottaa. Joitakin kyllä ostoskärryyn tarttui, siitä enemmän tuonnempana kuvien kanssa !

Kokonaisuudessaan reissu oli mahtava ja kyllä sinne takaisin voisi lähteä vaikka samantien!

1245099256_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvassahan itse huljuttelemassa varpaitani Cocoa Pointissa!

No, reissun jälkeen oli viimeinen viikko peruskoulua. Kiirettä ja hässäkkää kaikkien ysien juhlien yms. järjestelyssä. (+ ylioppilasjuhliin pientä leipomista, asiasta myöhemmin) Viimeisestä viikosta selvittiin kuitenkin suuremmitta ongelmitta. Lauantaina todistusten jaossa käteen ilmestyi todistuksen lisäksi stipendi. Lukuainetten keskiarvohan oli 9,27 ja kaikkien 9,33! Ei parane valittaa =)

Heti maanantaina ensimmäisenä lomapäivänä alkoi tietenkin kesätyöt Hesburgerissa. Siellä tahkosin töitä kaksi viikkoa, seitsemän tuntia päivässä. Ei kyllä pitkään aikaan tee mieli hampurilaisia..

13. päivä vietettiin sitten Suomessa niitä iskän viiskymppisiä, joka tiesi leipomista! Parit voileipäkakut, täykkärit ja piirakat leivoin, joista myös YLLÄTYS YLLÄTYS myöhemmin lisää. :D

Tässä kokonaisuudessaan poissaoloni syy =) Lisättäköön vielä että 12. päivä tuli tieto että n. kolmen vuoden päästä olen sitten virallisesti pullan pyörittäjä. 06.08.09 alkaa nimittäin opiskeluni leipuri-kondiittoriksi ! =))