Vaikka ite tykkään suolasesta ja en oikee makeesta piittaa niin ei tuu hirveen usein suolasta leivottua! Jotenki nuo kakut vetää puoleensa =)

Tänään sain kuitenki väsättyä pieniä kasvispiirakoita joita ollaan koulussaki tehty. Taas kerran oli kyllä hyviä (vaikka ite sanonki) :) Ohje on koululta pienin muutoksin!



PIENET KASVISPIIRAKAT

Pohja:

5 dl vehnäjauhoja

75g margariinia tai voita

½ tl suolaa

2 dl haaleaa maitoa

25 g hiivaa

Täyte:

1-2 sipulia

3 porkkanaa

1 rkl öljyä

1-3 valkosipulin kynttä

ripaus suolaa ja valkopippuria

Pinnalle:

juustoraastetta

1. Sekoita keskenään jauhot ja rasva

2. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola. lisää seos jauhoihin ja sekoita taikina tasaiseksi. Jätä se 10 minuutiksi lämpimään paikkaan lepäämään

3. Muodosta taikinasta tanko ja jaa se 9-10 osaan. Pyöritä osat palloiksi. Litistä pallot pellille ja kohota hyvin.

4. Kuori sipulit ja porkkanat ja raasta ne. Kuori valkosipulinkynsi/kynnet ja murskaa ne. Kuumenna kattilassa öljy ja hauduta kasviksia siinä n. 5 minuuttia. Mausta kasvikset

5. Paina kohonneisiin "pulliin" syvennykset lasin pohjalla. Voitele reunat kananmunalla.

6.Täytä syvennykset kasvisseoksella. Ripottele pinnalle vähän juustoraastetta

7. Paista piirakoita 225 asteessa uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

(pahoittelen huonoa kuvaa)